Rattery Tiqila is een rattery en opvang in Lelystad . Sinds 2012 fokken wij tamme ratten. Jonge ratten opvoeden en met veel zorg groot brengen blijft iets heel moois . Het zijn geweldige beestjes . We letten op gezondheid en karakter , leuke rittens voor het gezin .

De ouder dieren worden met zorg gekozen , het is belangrijk dat ze een leuk lief karakter hebben en natuurlijk dat ze gezond zijn . Onze ratten leven in grote ruime kooien met hangmatjes en speeltjes . Ratten zijn hele slimme nieuwsgierige dieren die zich snel gaan vervelen als ze niet genoeg uitdagingen hebben . De dames wonen in een grote aluminium volière die we hebben laten maken , de heren wonen in een mooie volière waar ze heerlijk kunnen klimmen .

De zwangere dames bevallen in een mini duna , zodat de moeder in alle rust kan bevallen.

Ook de rittens groeien op in grote kooien met genoeg speel mogelijkheden . Als de oogjes open gaan mogen de kleintjes heerlijk rond klimmen in een ferplast furet , genoeg ruimte dus . De kleintjes gaan met 4,5 weken uit elkaar . De vrouwtjes mogen nog even bij de moeder blijven en de mannen krijgen hun eigen kooi . Als de rittens 6 weken oud zijn en een gewicht van 100 gram hebben mogen ze verhuizen . Het kan voorkomen dat de kleintjes met 6 weken nog niet het juiste gewicht hebben , dan moeten ze dus nog even blijven .

 

Nest planning & reservering

Onze nestjes worden zorgvuldig gekozen . Zelf vind ik het erg belangrijk dat de ouder dieren een leuk karakter hebben en natuurlijk een goede gezondheid . De nesten worden vaak ver van tevoren gepland , er kan dan gereserveerd worden voor rittens . De natuur heeft zijn eigen wil , het kan dus altijd voorkomen dat er dingen veranderen in de planning of dat het helemaal niet doorgaat .

Graag willen wij weten waar onze rittens terecht komen . Onze rittens verhuizen alleen als ze de juiste verzorging en aandacht krijgen die ze nodig hebben . Dit is ook de reden dat wij met een vragenlijstje werken . Wilt u rittens reserveren , vergeet dan niet het formulier mee te sturen in de email ! Alleen dan is het mogelijk te reserveren .

Algemene zaken :

* De minimale maat voor een kooi voor 2 ratten is 70x45x60cm .

* Ratten hebben gevoelige luchtwegen , let hier op bij het uitkiezen van de bodembedekking .

* Zorg voor voldoende uitdaging in de kooi . Huisjes , hangmatjes en andere leuk speeltjes .

* Ratten zijn gevoelige dieren , ze kunnen regelmatig ziek zijn . Denk hier aan bij de aanschaf!

 

Mail wisseling

Onze ratten zijn gewoon onze huisdieren en krijgen de zorg en aandacht die ze nodig hebben . Dit is dagelijks een hele bezigheid , wat wij natuurlijk met alle liefde doen! Naast onze rattenhobby is er ook nog werk en andere verplichtingen . Hierdoor kan het zijn dat u email niet meteen dezelfde dag beantwoord wordt of dat de site niet helemaal up-to-date is . Houd hier rekening mee . Heeft u binnen 5 dagen nog steeds geen antwoord? Misschien is u mail niet aangekomen , stuur opnieuw een mail en we beantwoorden zo snel mogelijk u email .

 

Prijzen

De rittens van Rattery Tiqila kosten 20 euro per stuk. De prijs komt voornamelijk tot stand door de verzorging. Vooral het rattenvoer is steeds duurder geworden. Het is heel belangrijk dat ze de juiste kwaliteit voer krijgen en dat is kostbaar. Het geld van de rittens gaat dus ook in het geheel naar de ratten zelf!

Als fokker verdien je niks aan de ratjes , in tegen deel vaak moet je er zelf nog veel bijleggen. Dat is natuurlijk geen probleem , een hobby kost geld!

 

Bij het ophalen van de rittens

* Neem een geschikte vervoers box mee .

* Ook vragen wij u om zo gepast mogelijk te betalen .

Dit voorkomt vervelende situaties , er is niet altijd wisselgeld aanwezig .

Wat krijgt u mee bij het ophalen van de rittens ?

* Gezonde tamme ratten .

* Zakje overgangs voer .

Ook is het mogelijk hangmatjes te kopen bij het ophalen van de rittens . Geef dit wel voortijdig aan , er zijn niet altijd hangmatjes op voorraad .

 

Gesloten rattery

Je ziet het steeds vaker voorbij komen bij meerdere ratteries en ook bij ons is het helaas niet meer mogelijk om onze eigen ratten kamer te bezoeken. Naast dat het voor onze eigen ratten veel stress kan geven is het voor onze ratten maar ook voor de nieuwe baasjes een groot risico op een virus. Dit kan snel overgegeven worden en met het hoeveelheid ratten die wij hebben zou dit helemaal snel gaan! Onze rittens staan ook niet op de rattenkamer , hebben een eigen kamer om zoveel mogelijk te voorkomen aangezien zij wel met reserveerders in aanraking komen.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb