Benieuwd hoe onze ratten bij ons leven?

De ratten en rittens wonen hier in heerlijke grote volières waar ze lekker kunnen spelen en vooral veel luieren! Ratten zijn nieuwsgierig en speels , uitdaging is erg belangrijk voor ze zodat ze zich niet gaan vervelen . De kooien hebben dus ook diverse hangmatjes , huisjes en loopmolens . De mannen en vrouwen wonen in een Aluminium voilere, deze kan gedeeld worden in 3 kooien. Aangezien het aantal ratten op dit moment minder dan 15 ratten is delen de mannen en vrouwen de voilere, het onderste gedeelte is nu een opslagplaats.

 

De rittens

De zwangere vrouwtjes bevallen in een duna , deze kleine kooi is veilig en rustgevend voor de moeder en kinderen . Wanneer de oogjes open , dus tegen een leeftijd van 2 weken , gaan mama en de rittens naar een ferplast Jenny of een gabber jolly . Hier kunnen ze heerlijk spelen en ravotten . Met 4,5 weken zullen de kleintjes gescheiden worden . Moeder gaat weer terug binnen de groep en de mannen en vrouwen zullen hun eigen kooi krijgen.


Bodembedekking

Als bodembedekking gebruiken wij ecobed . Ecobed is zeer geschikt voor ratten omdat het stofvrij . Het zijn stukjes karton en neemt alles zeer goed op . Ook is het voor de ratten zelf erg fijn om op te lopen en heerlijke nestjes mee te maken.

Voer

Rattery tiqila voert Labbrokken van het merk Kasperfauna . Dit voer vinden ze heerlijk , complete brok dus ze kunnen niet selecteren. Daarnaast vullen we het zelf nog aan met verschillende ingrediënten zoals knoflook vlokken en dierlijke eiwitten  

Naast het basis voer krijgen ze minimaal 2x per week verschillende groente en fruit . Ook vis en vlees krijgen ze regelmatig tussendoor.